Thuiszorg

Persoonlijke verzorging

Op een gegeven moment kan het moeilijk of zelfs onmogelijk worden om uw persoonlijke verzorging zelf uit te voeren, doordat u belemmerd wordt door ziekte, leeftijd of een handicap. Daarnaast heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan helpen. Maxima Zorg kan u hiermee helpen door u te voorzien van persoonlijke verzorging.

Maxima Zorg helpt u graag bij uw persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld;

 • Douchen en baden
 • Aan- en uitkleden
 • Toiletbezoek
 • In en uit bed gaan
 • Eten en drinken

Met persoonlijke verzorging van Maxima Zorg kunt u zo lang mogelijk blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Met ingang van 2015 is de financiering van persoonlijke verzorging overgegaan van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. Voorheen was persoonlijke verzorging en verpleging een onderdeel van de AWBZ. Vanaf januari 2015 valt de persoonlijke verzorging en verpleging onder de wijkverpleging. De wijkverpleging wordt via het basispakket van uw zorgverzekering betaald. U betaalt hiervoor geen eigen risico en eigen bijdrage, tenzij u een indicatie voor verblijf of verzorging gecombineerd met begeleiding ontvangt.

 

Wilt u persoonlijke verzorging van Maxima Zorg ontvangen of wilt u meer informatie over de aanvraagprocedure hebben? U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 020 – 615 34 47 (lokaal tarief), via het aanvraagformulier op de website of per e-mail via info@maximazorg.nl.

 

Hulp bij huishouden

Als u door lichamelijke klachten uw huishouden niet meer zelf kunt doen, dan kan Maxima Zorg u hierbij helpen en het eventueel volledig van u overnemen. Zo helpt Maxima Zorg u bij het op orde brengen en houden van uw huishouden.

Maxima Zorg kan u onder meer helpen bij:

 • Stofzuigen/stofwissen
 • Bedden verschonen
 • Toilet reinigen
 • Koken en afwassen
 • Vouwen en strijken van kleding

Maxima Zorg tracht zoveel mogelijk te garanderen dat u dagelijks of wekelijks een vaste medewerker krijgt. Daarnaast kan Maxima Zorg haar dienstverlening op maat aanbieden. Mogelijke wensen kunt u kenbaar maken aan uw zorgconsulent en uiteraard proberen wij u hierin zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Vanaf 1 januari 2015 wordt door de gemeente meer gekeken naar wat u zelf kunt doen en wat uw eigen omgeving voor u kan betekenen voordat u aanspraak kunt maken op hulp bij het huishouden. De gecontracteerde zorgaanbieders zijn verplicht om in het jaar 2015 uw situatie te herbeoordelen waarna de eerdere indicatie eventueel kan wijzigen. In sommige gevallen kunt u via de gemeente een vergoeding voor huishoudelijke hulp krijgen.

Indien u geen recht heeft op een vergoeding voor hulp bij het huishouden, dan kunt u wellicht een beroep doen op de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) die in bepaalde gemeentes wordt verleend. Het is dan mogelijk om tegen betaling van een eigen bijdrage tussen de € 9 en € 10,50 per uur hulp bij het huishouden aan te vragen bij Maxima Zorg. De gemeente vult deze eigen bijdrage aan. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neemt u gerust contact op met Maxima Zorg en vraag naar de overige voorwaarden.

Wilt u hulp bij het huishouden van Maxima Zorg ontvangen of wilt u meer informatie over de aanvraagprocedure hebben? U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 – 615 34 47 (lokaal tarief), via het aanvraagformulier op de website of per e-mail via info@maximazorg.nl

 

Verpleging

Als u moet herstellen van een ziekte of een medische behandeling is verpleging aan huis vaak de meest ideale oplossing. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat u in uw eigen vertrouwde omgeving beter herstelt. Maar het kan voorkomen dat het nodig is om ook verpleegkundige zorg binnen handbereik te hebben. Onze bevoegde en bekwame verpleegkundigen komen dan graag bij u thuis om u te voorzien van verpleegkundige zo

rg.

Maxima Zorg levert onder andere de volgende verpleegkundige handelingen:

 • Wondverzorging
 • Toedienen van insuline en andere injecties
 • Toezicht houden op en het aanreiken van medicatie
 • Toedienen van antibiotica en pijnbestrijding
 • Medisch advies

Maxima Zorg werkt nauw samen met ziekenhuizen om de overgang van het ziekenhuis naar huis soepel te laten verlopen en om de behandeling voort te zetten. Onze verpleegkundigen verzorgen u thuis net als in het ziekenhuis na overleg met uw huisarts of specialist.

Met ingang van 2015 is de financiering van persoonlijke verzorging overgegaan van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. Voorheen was persoonlijke verzorging en verpleging onderdeel van de AWBZ. Vanaf januari 2015 vallen persoonlijke verzorging en verpleging onder de wijkverpleging. De wijkverpleging wordt via het basispakket van uw zorgverzekering betaald. U betaalt hiervoor geen eigen risico en eigen bijdrage, tenzij u een indicatie voor verblijf of verzorging met begeleiding ontvangt.

 

Wilt u persoonlijke verzorging van Maxima Zorg ontvangen of wilt u meer informatie over de aanvraagprocedure? U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 020 – 615 34 47 (lokaal tarief), via het aanvraagformulier op de website of per e-mail via info@maximazorg.nl.